MIT ADHAT NEKED A TÁNC?

Milyenek lettek az emberek a társastánc hatására?

Mindig is az az ember voltam, aki messziről kerülte a táncos rendezvényeket, akinek a táncolás azt jelentette, hogy 3-4 évente egy lakodalomban lassúzott egyet. Mindig a „majom sziget” foglya voltam. Aztán eltelt 50 év. Úgy döntöttem, hogy kedvesemet meglepem születésnapja alkalmából, és elmegyünk egy bemutató salsa órára. Bevallom, úgy gondoltam, hogy nem igazán lesz hosszú távú ez a kapcsolat a salsa és köztem. Szóval elmentünk a bemutató órára, aztán véglegesen elköteleztük magunkat a tánc mellett. Megragadott bennünket a remek hangulat, a tanárok közvetlensége, türelme s feltétlenül az, hogy meg tudtuk tanulni a lépéseket. Addig úgy gondoltam, hogy két ballábas vagyok, azonban a tánciskolában rádöbbentem, hogy igazából nem velem volt a baj, hanem nem volt olyan ember, aki megtanította volna az alapokat, na és persze a jó partner is fontos 🙂 Azóta már az ötödik tanfolyamot végezzük, s nem tudjuk megunni. Újabb és újabb figurákat ismerünk meg. Nagyon fontos, hogy rendszeresen van lehetőség kamatoztatni tudásunkat a gyakorló esteken. Köszönjük, Laci! Reméljük, még sokáig tanulunk tőletek!

U. Géza

„Én a tánciskolát frissnek és fiatalosnak nevezném, még akkor is, ha a korosztályt tekintve eléggé vegyes a társaság. Nagyon tetszik, hogy segítőkészek a tanárok, és többször átismételjük azokat a figurákat, amelyek egy kicsit még döcögősen mennek.
A jó hangulat, a sok nevetés és a zene az, ami nekem mindig is erőt adott ahhoz, hogy ne adjam fel a tánccal kapcsolatos álmaimat.
Ha esetenként rossz hangulatban érkezem is az órákra, mindig mosolyogva távozom, és teljesen feltöltődve érzem magam:) Ilyenkor mindig nagyon BOLDOG vagyok, és úgy érzem, hogy bármire képes vagyok! ”

B. Mariann
„Jó érzés, hogy egy ilyen összetartó, baráti társaság tagja lehetek. Az órákon kialakított jó hangulatot tetézik még táborokkal, kisebb összejövetelekkel, bulikkal vagy gyakorlóestekkel. Olyanok nekem, mint egy nagy család.”
Timi

Mi az, amit rajtunk kívül senki más nem tanít meg neked?

Mit adhat neked a társastánc?

 • Az első hónapot követően, ismerőseid már biztosan észreveszik rajtad a pozitív változás jeleit!

 • Magabiztosságot, így a következő táncos rendezvény számodra már nem lesz ciki, mert a kezdő tanfolyam után már eleget tudsz tenni az elvárásoknak.

 • Haladó tanfolyamainkat követően tartást, rutint, jártasságot és improvizációs készséget a táncparketten.

 • Vidám optimista társaságot, és barátokat.

Mit tanulhatsz a kezdő Társastánc tanfolyamon?

Ingyenes bemutató órával kezdődik, ahol megláthatod kik fognak téged tanítani, kikkel fogod együtt elsajátítani, gyakorolni a tánc alaplépéseit és figuráit.

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik még korábban egyáltalán nem táncoltak, vagy valamilyen oknál fogva nem tudták befejezni egy korábbi tanfolyamukat és újrakezdik.

Amennyiben már korábban táncoltál és ismét szeretnéd folytatni tanulmányaidat, itt tudsz személyes egyeztetés után szintfelmérést kérni, hogy a jelenleg működő 5 szint közül melyiket ajánljuk számodra.

SZINTFELMÉRÉST KÉREK


Néhány hasznos információ

Gyakran ismételt kérdések

Természetesen igen. Iskolánkban mindkét nemből nagyjából egyenlő számú tagunk van. Az órákon esetlegesen előforduló számbéli eltérést oktatási módszerünk segítségével ki tudjuk egyenlíteni.

A „Nekem van párom, én vele fogok táncolni!” típusú felfogás nem állja meg a helyét az iskolánkban, hiszen mi azt szeretnénk, hogy ne csak a saját pároddal, hanem mással is ugyanolyan jól tudj táncolni. Néhány magasabb szintű csoportunkban már az is előfordul, hogy a férfiak nem csak a táncban, hanem a létszámban is átveszik a vezetést a lányokkal szemben.

Szerintünk, jobb később, mint soha. Ezért hozzánk 14 éves kortól bárki jöhet táncolni, aki biztos tánctudást akar elsajátítani, szeretne kikapcsolódni, vagy akár mindennapi mozgásigényét szeretné kielégíteni. Egy indiai mondás szerint, „50 éves kor felett napi mozgásigényünket napi fél óra tánccal tökéletesen kielégíthetjük.” Jelenleg legidősebb tanítványunk 72 éves.

Mindenki más céllal jön a Salsa Ritmo Tánciskolába, de a legtöbben a mozgás öröme véget, hogy kikapcsolódjanak, és egy kicsit kiszállhassanak a mindennapi mókuskerékből. A hozzánk járók hobby szinten tanulják a táncokat, jó hangulatú órákon, közvetlen, családias légkörben. Oktatóink segítségével bárki meg tudja tanulni a kurzusainkon oktatott táncokat, ugyan a tanulási sebesség egyénenként változó. A nálunk oktatott táncok alapjainak birtokában a bulikon magabiztosan táncolhatsz és egy új készséggel gazdagíthatod az éned.

Természetesen igen, a táncnak több műfajában, különböző szinteken tartjuk tanfolyamainkat, így Te is egyre magasabb szinten kipróbálhatod magad. (kezdő, középhaladó, haladó, haladó I, haladó II.)

Ez egyénenként változó! Normál esetben egy tanfolyam 13 alkalomból, alkalmanként 1,5 órából áll Nyíregyházán és Debrecenben egyaránt. A kezdő tanfolyamokhoz a bemutató órát követő két hétben lehet még csatlakozni, ez után már csak a következő kurzusban tudsz részt venni.

Orvosa is ajánlaná a táncot?

 1. Testi feszültségeket tudatosítja és feloldja
 2. Oldja a napi felgyülemlett feszültségeket, a stresszt
 3. Állóképességet növeli
 4. Kiegyensúlyozottságot, örömöt, szabadság érzetet ad
 5. Két agyféltekét összehangolja
 6. Megkönnyíti az érzelmek átélését, kifejezését
 7. Átélhetjük a közösség erejét, támogatását
 8. Segít megtapasztalni az Egész-ség /egység érzéséi
 9. Erőt ad, életenergiával tölt fel
 10. Segíti a saját test elfogadást
 11. Beindítja az öngyógyító folyamatokat
 12. Javítja a mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket
 13. Módosult (meditatív) tudatállapotot hozhat létre, mely elősegíti, hogy összeköttetésbe kerülhetünk a lelkünkkel, szellemünkkel, és mindenki rátalálhat a benne rejlő végtelen lehetőségekre.

A tánc nem csak egy kellemes időtöltés, számos jótékony hatással rendelkezik szervezetünkre nézve.

Mivel a táncórák többsége nyújtó gyakorlatokat is magába foglaló bemelegítéssel kezdődik, így a tánc testünk rugalmasságát is fokozhatja. Emellett a különféle izomcsoportok rendszeres átmozgatása hozzájárulhat az érintett részek rugalmasságának növelésén keresztül egészségünk megőrzéséhez is.

A testmozgás, s így a tánc is, jelentősen fokozhatja agyunk vérellátását, s így éberségünket és aktuális szellemi teljesítőképességünket is. A mozgás közben felszabaduló hormonok segíthetnek a jókedv elérésében, hangulatunk fokozásában, a stressz leküzdésében, s így közvetve koncentrálóképességünk növelésében.

A tánc a többi testmozgással ellentétben kíméli a szívünket, és az izmokat is, így mondhatni a tánc a testmozgás egyik legkíméletesebb formája. A tánc segít a mozgáskoordináció és az egyensúly fejlődésében.

Meggyőző kutatási eredmények fűződnek a tánc szociális életre gyakorolt pozitív hatásához is. Ez egyáltalán nem elhanyagolható szempont, a depresszió-megelőzésekor – figyelemmel arra, hogy a magány a depresszió kiváltó okai közt dobogós helyet foglal el.

Amellett, hogy a tánc ugyanúgy alkalmas testsúly-kontrollra, mint a futás vagy a biciklizés segíthet a helyes tartás újra felfedezésében is. Sokat tud javítani megjelenésünkön, ha szépen kihúzzuk magunkat.

JELENTKEZZ MÉG MA A KEZDŐ TANFOLYAMRA

MINDENRE VAN MEGOLDÁS? HA TE IS AKAROD!

Miért érdemes részt venned a kezdő tanfolyamon?

 • Az első pillanattól a helyes megoldásokat rögzíted magadban.
 • Megismered saját tested adta lehetőségeket és megismered annak fejlesztési, módosítási lehetőségeit is.
 • Azonnali visszajelzést kapsz, mit csinálsz jól, és min tudsz még változtatni.
 • A csoport és az oktató óriási mértékben tud motiválni, biztatni a közösen megélt élményekkel és sikerekkel.
 • A zene a tánc és a rengeteg nevetés energiával tölt fel egy fárasztó nap után.
 • Észrevétlenül átmozgatja a testet és az elmét egyaránt. Ezalatt a 1,5 óra alatt garantálom nem lesz időd másra gondolni. Úgy repül az idő.
 • A foglalkozást követő napon már ismét azt kezded el számolni, mikor jöhetsz újra táncolni!!!

Az ingyenes bemutató órát követően, a tanfolyam

13 x 1,5 órás fizetett időszakból áll.

A kezdő tanfolyamunkon megismered a tested, s annak határait, a kapcsolatot a zenével és annak lehetséges módosításait. Ehhez 6 tánc fog segítséget nyújtani.

 

Ebben az oktatók személyre szabott segítséget nyújtanak számodra.

KEZDŐ TÁRSASTÁNC TANFOLYAMUNK NYÍREGYHÁZÁN ÉS DEBRECENBEN, AHOL SZERETETTEL VÁRUNK! A debreceni tanfolyamot a zöld mezőbe kattintva találod!

Társastánc kezdő tanfolyam Nyíregyházán

A kezdő tanfolyamunk INGYENES bemutató órája:

2024. szeptember (a pontos időpont hamarosan weboldalon olvasható).

A tanfolyam óráit a hétköznapi napokon este 18.00-19.30-ig vagy 19.30-21.00-ig fogjuk tartani.

A tanfolyam 13×1,5 órát foglal magában, és az ingyenes bemutató órát.

A társastánc tanfolyamunkon 6 táncot oktatunk: Street dance, Rocky, Blues, Csárdás, Bécsi keringő, Szamba

ITT JELENTKEZHETSZ

Amennyiben már korábban táncoltál és ismét szeretnéd folytatni tanulmányaidat, itt tudsz személyes egyeztetés után szintfelmérést kérni, hogy a jelenleg működő 5 szint közül melyiket ajánljuk számodra.

SZINTFELMÉRÉST KÉREK

Helyszín:

Vasutas Művelődési Ház, Nyíregyháza, Toldi u. 23.

Társastánc kezdő tanfolyam Debrecenben

A kezdő tanfolyamunk INGYENES bemutató órája:

2024. szeptember (a pontos időpont hamarosan weboldalon olvasható).

A tanfolyam óráit a hétköznapi napokon este 18.00-19.30-ig vagy 19.30-21.00-ig fogjuk tartani.

A tanfolyam 13×1,5 órát foglal magában, és az ingyenes bemutató órát.

A társastánc tanfolyamunkon 6 táncot oktatunk: Street dance, Rocky, Blues, Csárdás, Bécsi keringő, Szamba

ITT JELENTKEZHETSZ

Amennyiben már korábban táncoltál és ismét szeretnéd folytatni tanulmányaidat, itt tudsz személyes egyeztetés után szintfelmérést kérni, hogy a jelenleg működő 5 szint közül melyiket ajánljuk számodra.

SZINTFELMÉRÉST KÉREK

Helyszín:

Debrecen, Domb u. 1.

Kedvezményeink:

–  Diákkedvezmény: Akár 50%-os áron is tanulhatsz táncolni. Hozd el magaddal diáktársadat és ketten egy bérlet áráért vehettek részt tanfolyamunkon!

–  Családi kedvezmény: 3 fős családoknak 15 %, 4 fős családoknak 20% kedvezményt adunk.

–  Szórólap kedvezmény

A kedvezmények nem vonhatók össze.

Bővebb információt az árakról: Magyar László 06-20-553-9900 vagy turmixtanciskola@gmail.com email címen kaphatsz.

MI hiszünk abban, hogy a tánc közössége és annak örömei a rengeteg nevetés a sok-sok játék, a mozgás mindenkire pozitívan hat és hathat!

Legyél Te is részese e csapatnak!

Hiszem, hogy neked is tud segíteni!

Kérdésed van?

Telefonos ügyfélszolgálatunk 8-15 óra között áll rendelkezésedre, csak hívj minket bátran a +36-20/553-9900-as számon!

Ha inkább e-mailt írnál nekünk, ezt az uzenet@turmixtanciskola.hu címen teheted meg.